vineri, 23 iulie 2010

Despre Step Aerobic


Ce este step-aerobic?

Un stil de aerobic care presupune urcarea si coborarea de pe un postament, miscarea fiind asemanatoare urcarii unor trepte.
Ce echipament este necesar pentru step aeorobic?

Alegeti in general imbracamintea din bumbac, sau bumbac cu elastan. Vizitati magazinele de specialitate unde oferta este foarte variata.
Incaltamintea trebuie sa fie comoda, cu talpa cat mai flexibila.

Beneficiile unui antrenament de step aerobic

Antrenamentul de step aerobic ajuta in mod special la tonifierea coapselor si a feselor. In acelasi timp ajuta la arderea grasimilor corporale printr-un ritm cardiac crescut.

Cine poate practica step aerobic?

Oricine poate incerca aceasta forma de miscare cu exceptia acelor persoane cu probleme grave de sanatate (probleme cardiace, articulare acute, respiratorii).

Cum se desfasoara ora de step aerobic ?

In general ora incepe cu o usoara incalzire a musculaturii si a articulatiilor prin streching (intinderi) si miscari pregatitoare pentrul efortul ce va urma.
Partea activa a orei de step aerobic presupune efectuarea unor miscari ritmate ce simuleaza urcatul unor trepte, insotite de miscari ale bratelor avand ca rezultat, tonifierea musculaturii si marirea frecventei cardiace.
Se pot folosi pentru un efort mai intens, gantere(pentru brate) si saculeti de nisip pentru picioare.

Pentru a benficia de rezultate optime in urma unui antrenament de step aerobic este necesar sa cunoasti foarte bine miscarile si exercitiile. Aceste miscari si exercitii se pot obtine doar prin invatarea miscarilor din surse adecvate: materiale de specialitate tiparite sau video. Pentru mai multe detalii si informatii suplimentare despre cum sa obtii aceste materiale de step aerobic  te rugam sa ne contactezi.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu